Geschiedenis

1995

We schrijven 1995 wanneer Wim Van Haute een eigen bedrijf opstart als airco-specialist. Hij verwerft al snel een gedegen reputatie bij een klantenkring van particulieren en KMO’s. Wat volgt zijn jaren van sterke groei en een erkenning als Daikin Superdealer.

2001

het oude gebouwNa de eeuwwisseling kijkt Van Haute Cooling uit naar nieuwe groeiperspectieven. Die zoektocht mondt begin 2001 uit in de overname van de firma Climatec Service Nv, op dat moment al 17 jaar een vaste waarde op de aircomarkt. Climatec Service nv legt zich vooral toe op kantoorgebouwen en industriële bedrijven.
Beide bedrijven staan – elk in hun markt – bekend om hun streven naar kwaliteit en een feilloze service. Daarom wordt ervoor geopteerd onder de twee firmanamen verder te werken.

2005

Vanaf 2005 legt de groep VHC zich toe op het vakgebied van de verwarming, met een uitdrukkelijke focus op duurzame energie. De Groep beheerst nu het complete HVAC-spectrum (Heating, Ventilation and Cooling).

2009

busjes met logoVandaag geldt Group VHC als een toonaangevende speler voor het ontwerp en de installatie van aircotoepassingen en duurzame projecten met vaste partners zoals Daikin (Cooling & Heating), Viessmann en Rehau.
Ook groene energie wordt een niet onbelangrijke tak van het bedrijf. Ondertussen plaatsten we reeds duizenden fotovoltaïsche zonnepanelen bij zowel particulieren als bedrijven. Stilaan komen ook de kleinschalige windturbines als rendabel alternatief op de markt.