Gezond leven, wonen en werken

Group VHC zorgt voor een optimale klimaatregeling bij u thuis, in uw bedrijf of voor uw bouwproject.

Al eens gedacht aan zonnepanelen als gevelbekleding?

U bent in de tuin aan het werk wanneer de buurman aan de haag komt staan en vraagt wat u van zijn nieuwe zonnepanelen vindt. Wat doet u? U kijkt omhoog. Bij zonnepanelen leggen we dan ook al snel de link met het dak. Maar wist u dat het tegenwoordig ook perfect mogelijk is om zonnepanelen op uw gevel te laten plaatsen? Het resultaat is meer oppervlakte om zonne-energie op te vangen, meer kans op een goede oriëntatie én een strakke moderne look. Ook Group VHC koos voor deze toepassing. Onze vergaderzaal is nu niet alleen een bron van nieuwe ideeën maar ook van groene energie.

Een rapport van het Internationale Energieagentschap (IEA) toont aan dat de zon tegen 2050 windenergie, kernenergie en fossiele brandstoffen achter zich zal laten als de belangrijkste energiebron. Group VHC trekt al jaren de kaart van duurzaamheid en is continu op zoek naar nieuwe toepassingen die groene energie voor iedereen toegankelijk kunnen maken.

Door het mogelijk te maken om zonnepanelen ook op gevels te plaatsen, wordt deze vorm van duurzame energie plots een optie voor veel meer particulieren en bedrijven. Behalve het feit dat zonnepanelen milieuvriendelijk, onderhoudsvrij en een langetermijnoplossing zijn, biedt deze toepassing nog tal van voordelen.

Rendement en uitstraling
Ten eerste telt een huis steeds minstens even veel, maar vaak meer, gevels dan dakvlakken. Kiezen voor zonnepanelen als gevelbekleding vergroot zo de kans op een ideale oriëntatie, wat het rendement ten goede komt. Ten tweede is nu ook de mogelijk te bekleden oppervlakte veel groter. Dat is zonder twijfel een pluspunt voor bedrijven en gezinnen die anders moeten puzzelen rond schouwen en dakvensters om voldoende panelen te kunnen plaatsen.

Ten derde is er nog de uitstraling, want het oog wilt ook wat. Door zonnepanelen op uw gevel te plaatsen creëert u een moderne look met strakke lijnen en rechte hoeken, en verstopt u meteen eventuele schoonheidsfoutjes aan uw gevel. Is uw gevel aan renovatie toe en was u sowieso ook van plan om zonnepanelen te plaatsen? Sla dan twee vliegen in één klap en kies voor zonnepanelen als gevelbekleding ter vervanging van bijvoorbeeld een bakstenen buitengevel. Zo bespaart u meteen heel wat kosten.

Ten slotte is het ook mogelijk om zonnepanelen voor uw ramen te plaatsen. Ze belemmeren het uitzicht helemaal niet maar werken wel zonnewerend. Meer nog, terwijl u makkelijk naar buiten kan kijken, kunnen voorbijgangers niet langer naar binnen gluren.

Vergaderzaal Group VHC
Eerst zien en dan geloven? Als leverancier staan we volledig achter de kwaliteit en meerwaarde van onze eigen producten en toepassingen. Daarom bekleedden we bij Group VHC onlangs onze vergaderruimte volledig met zonnepanelen. Kom gerust eens kijken naar het resultaat. Onze experts staan u graag te woord en vertellen u meer over de verschillende voordelen van het plaatsen van zonnepanelen op uw gevel.


Offerte

Benieuwd naar onze diensten en oplossingen? De eerste stap is een duidelijk kostenplaatje.
Group VHC bezorgt u dan ook graag een vrijblijvende offerte op maat van uw noden en project.

Vrijblijvende offerte