Gezond leven, wonen en werken

Group VHC zorgt voor een optimale klimaatregeling bij u thuis, in uw bedrijf of voor uw bouwproject.

Een betere klimaatbeheersing om luchtvervuiling te beperken

Nu het kwik daalt en we met z’n allen stevig aan het stoken gaan, rijzen de waarden van fijn stof al gauw de pan uit. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) haalt dan ook het nieuws met de waarschuwing om geen hout te verbranden in kachels en open haarden om zo de sterke luchtvervuiling te beperken, vooral dan in onze grootsteden.

In Brussel en Vlaanderen is op 6 december de informatiedrempel van 50 µg/m3 voor concentraties van fijn stof overschreden. Hierdoor kunnen mensen last krijgen van ademhalingsproblemen en groeit het risico op aandoeningen van de luchtwegen. Hout stoken in een kachel of open haard als bijverwarming of om sfeer te creëren, maakt dit probleem alleen maar erger.

Onze slechte luchtkwaliteit is niets nieuws. In november leerde het jaarrapport van het Europees Milieuagentschap ons nog dat 85 procent van de inwoners van Europese steden wordt blootgesteld aan te hoge waarden van fijn stof, wat vooral veroorzaakt wordt door het toenemende autoverkeer en de verbranding van fossiele brandstoffen.

Als specialist in klimaatregeling volgt Group VHC dit nieuws op de voet. We zetten ons dagelijks in voor een betere klimaatbeheersing en bieden daarom de oplossingen die een beter woon-, leef- en werkmilieu garanderen voor iedereen. Een goede luchtkwaliteit valt hier ook onder. Wie de plaatsing van een klimaatbeheersingsinstallatie overweegt, kan bovendien nog profiteren van verschillende premies en financiële voordelen door steun van de overheid, en ziet zijn of haar investering zo terugbetaald in minder dan vijf jaar.

Wil je weten hoe je zelf kan bijdragen tot een betere klimaatbeheersing of hoe Group VHC jou kan helpen om de klimaatregeling bij je thuis of op het werk te optimaliseren? Geef ons gerust seintje, dan nemen we contact met je op.


Offerte

Benieuwd naar onze diensten en oplossingen? De eerste stap is een duidelijk kostenplaatje.
Group VHC bezorgt u dan ook graag een vrijblijvende offerte op maat van uw noden en project.

Vrijblijvende offerte