Gezond leven, wonen en werken

Group VHC zorgt voor een optimale klimaatregeling bij u thuis, in uw bedrijf of voor uw bouwproject.

Duravit wendde zich tot Group VHC om hun kantoorruimtes en trainingscenter uit te rusten met een duurzaam klimatisatiesysteem. Geen gemakkelijke opdracht, aangezien beide ruimtes uitdagingen met zich meebrengen. Group VHC rustte het kantoor en opleidingscentrum uit met een systeem dat gemakkelijk is in gebruik en een aangename gevoelstemperatuur garandeert voor een optimale productiviteit op de werkvloer. 

 

Het kantoor van Duravit is gelegen aan de Brusselsesteenweg in Overijse en wordt gesierd door een enorme glaspartij. Esthetisch zeer knap, maar omdat het volledig zuidelijk georiënteerd is, is het er op warme dagen haast onmogelijk om de temperatuur aangenaam te houden. “Al enkele jaren probeerden we dit probleem het hoofd te bieden door met een gehuurd mobiel toestel de ruimte te koelen”, vertelt Steve Souverijns, Marketing manager bij Duravit BeLux. “Deze oplossing viel niet alleen duur uit, het systeem maakte ook ontzettend veel lawaai.”

 

Een plus voor het milieu én de portefeuille

Group VHC bood met het oog op de beste prijs – kwaliteitverhouding een duurzame oplossing in de vorm van een klimatisatiesysteem dat zowel koelt als verwarmt. De kantoorruimte werd uitgerust met een Daikin VRV-IV-warmtepompsysteem. “We kozen voor één buitenunit waarop we drie binnenunits met Daikin roundflow-cassettes aansloten”, zegt Gert Kumps, Sales manager cooling. 

 

De cassettes verdelen de lucht met een reikwijdte van 360° en blazen de lucht evenwijdig aan het plafond, waardoor ze een ideale luchtverspreiding creëren. De koude lucht zakt pas als de luchtsnelheid volledig gedaald is. “Daardoor wordt tocht tot een minimum beperkt en ervaart iedereen in de ruimte veel comfort. Bovendien zorgt het hoge energierendement voor een lager verbruik. Een plus voor het milieu én de portefeuille van Duravit”, aldus Gert.

 

Knap staaltje technologie

Sommige mensen zijn gevoeliger aan koude dan anderen en 1 graad meer of minder kan reeds een verschil betekenen. “Om iedereen in het kantoor, waar tot 20 medewerkers een plek hebben, het nodige comfort te bieden, stellen we alle units op dezelfde temperatuur in. Elke cassette heeft wel een eigen temperatuursonde. Wanneer een plek in de ruimte de gevraagde temperatuur heeft behaald, stopt die unit met koelen of verwarmen en wordt de ventilatiesnelheid aangepast. Zo heb je niet te kampen met temperatuurverschillen in het kantoor”, legt Gert uit.

 

In het trainingscentrum gebruikte Group VHC dezelfde materialen en werd eveneens een warmtepompsysteem geïnstalleerd met één buitenunit, hier gecombineerd met twee binnenunits. Ook de klimatisatie van het trainingscenter moest aan heel wat eisen voldoen. “We geven hier opleidingen en demonstraties aan (interieur)architecten en toonzaalverkopers van sanitair”, vertelt Steve Souverijns van Duravit. 

 

“Aangezien we deze ruimte niet dagelijks gebruiken, moet het klimatisatiesysteem na een langdurige pauze op korte tijd het vertrek op de gewenste temperatuur kunnen brengen. Bovendien moesten ook de muren vrij blijven, omdat we die nodig hebben om onze materialen te bevestigen. Geen gemakkelijke opdracht dus, als je weet dat het plafond hier oorspronkelijk zeven meter hoog was en het systeem in het dakgebinte verankerd moest worden.” Verder zijn de systemen in het trainingscenter uitgerust met de R32 Bluevolution-technologie, een nieuw revolutionair koudemiddel waardoor de impact op het milieu met 68% vermindert.

 

Functioneel en voordelig

“We stellen met een druk op de knop de gewenste temperatuur in en het systeem zorgt er automatisch en zo goed als geluidloos voor dat we heel het jaar door snel een vaste temperatuur hebben. Na de werkuren kunnen de klimatisatie-units in nachtverlaging of zomerverhoging gaan bijvoorbeeld. Eens alles naar wens ingesteld is, doet het systeem vanzelf haar werk zonder dat je het merkt. Zowel de plaatsing en de coördinatie als het advies en de professionaliteit van Group VHC maakten de aflevering van dit project piekfijn in orde”, besluit Steve.

Offerte

Benieuwd naar onze diensten en oplossingen? De eerste stap is een duidelijk kostenplaatje.
Group VHC bezorgt u dan ook graag een vrijblijvende offerte op maat van uw noden en project.

Vrijblijvende offerte