Gezond leven, wonen en werken

Group VHC zorgt voor een optimale klimaatregeling bij u thuis, in uw bedrijf of voor uw bouwproject.

Centrale verwarming

Het aanbod van verwarmingselementen is tegenwoordig enorm uitgebreid en de keuze in technieken is misschien nog groter. Het is belangrijk om te evolueren naar lage temperatuursverwarming in combinatie met energiezuinige technieken. Uiteraard aangepast op maat van uw project, wensen en mogelijkheden.

Het aanbod van Group VHC is dan ook volledig. Van de klassieke ketel over een gascondensatieketel naar alle mogelijke warmtepompen. We stellen u de mogelijkheden voor en de bijhorende budgetten aan de hand van een gedetailleerde vooranalyse. Met Viessmann en Daikin bieden we u merken van de hoogste kwaliteit die techniek en duurzaamheid perfect weten te combineren.

Condensatieketels

Een groot aantal zelf ontwikkelde producten en oplossingen maakte van Viessmann een technologisch toonaangevend bedrijf en de belangrijkste speler van de volledige sector is.

Zo biedt Group VHC met hun huidige assortiment een compleet aanbod van verschillende niveaus en vermogens van 1,5 kW tot 20 MW: vloer- en wandketels op stookolie of aardgas in conventionele en condenserende uitvoeringen evenals hernieuwbare energiesystemen zoals warmtepompen en zonnesystemen.

Warmtepomp

Met een warmtepomp benut u warmte uit de lucht, het water of de bodem. Hierin zit immers enorm veel duurzame energie die gebruikt kan worden om te verwarmen. De warmtepomp is een systeem met een hoog rendement.

Luchtwarmte
In dit systeem wordt de warmte uit de lucht gewisseld door de warmtepomp op een warmtewisselaar. Dit systeem wordt momenteel al aangewend voor verwarming tot 20kW. Het systeem is relatief makkelijk te plaatsen en vrijwel onafhankelijk van omgevingsfactoren.

Waterwarmte
De warmteoverdracht van water naar water is beter dan deze van lucht naar water. Voor de warmtepomp water/water heb je wel een hoeveelheid water nodig in de buurt of moet er een boring gebeuren om gebruik te maken van het grondwater. Echter, wanneer er een vijver of beekje in de buurt kan gebruikt worden, is dit het ideale systeem.

Aardwarmte
Via een buizensysteem in de grond wordt de natuurlijke aardwarmte benut. Vanaf anderhalve meter diepte is de grond vorstvrij en heeft de aarde een constante temperatuur van ongeveer 12 graden. Het rendement van dit systeem ligt zeer hoog. De plaatsing vraagt wat meer aandacht en u hebt minstens 400m2 grondoppervlak nodig voor het buizensysteem, maar als er, bijvoorbeeld bij nieuwbouw, toch graafwerken worden uitgevoerd, dan kan er heel wat bespaard worden.

Zonneboiler

Met een zonneboiler kan u minstens 50% van het nodige warm water per jaar verwarmen. Enkel de oriëntatie van de woning of de plaats waar de panelen kunnen geplaatst worden naar het zuiden is belangrijk. De integratie van de boiler naast een bestaande boiler of de plaatsing van een nieuwe boiler is bovendien ook mogelijk.

Wanneer u in de zomer nog extra warm water zou nodig hebben voor een zwembad of bubbelbad is het rendement van de zonneboiler veel groter. In de zomer krijgen we het meeste energie van de zon. Hoe meer gratis energie we kunnen gebruiken hoe meer we besparen.

Als u kiest voor een zonneboiler kan u een flink stuk van de investering recupereren via Eandis en de overheid. Ook de verschillende gewesten en gemeenten geven onder bepaalde voorwaarden een premie. In sommige gevallen kan u zo bijna tot € 4.500,- besparen op de installatiekost. U hoeft hier bovendien niets voor te doen. Group VHC doet alle aanvragen voor u!

Pelletketels

Group VHC breidde onlangs zijn gamma ‘duurzame energie’ met het Oostenrijkse topmerk ÖkoFEN, marktpionier en als enige met 30 jaar ervaring. Deze pelletketels vormen de ideale centrale verwarming voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Met een kostprijs die de helft bedraagt van die van mazout, en zelfs 20% lager ligt dan gas, is de keuze voor pellets vaak snel gemaakt. Ook onze kantoorgebouwen worden sinds kort verwarmd met een ÖkoFEN pelletketel. Bovendien zijn houtpellets hernieuwbaar en CO2-neutraal. Niet alleen onze portemonnee maar dus ook het milieu heeft er baat bij.

Collectieve verwarming
Bij collectieve verwarming worden meerdere woningen of appartementen verwarmd door één stookinstallatie. De centrale stookinstallatie levert warmte via een leidingenstelsel naar alle wooneenheden. Een satellietstation met warmtewisselaar voorziet elke woning van warmte en onbeperkt warmwatercomfort. De centrale warmteproductie kan via biomassa of ondersteund worden door zonne-energie en beantwoordt daarmee aan de huidige energienormen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte en veroorzaakt geen tocht of stofcirculatie, wat grote voordelen oplevert zoals een gelijkmatige verdeling van de warmte en energiebesparing. Bij radiatoren kan het verschil in warmte tussen vloer en plafond makkelijk oplopen tot bijna 10 graden Celsius. Bij vloerverwarming wordt de warmte veel beter verdeeld over de ruimte dan bij radiatorverwarming.

Referenties

easyHotel Brussel


easyHotel Brussel is gevestigd in het bruisende hart van Brussel. Het hotel is het ideale startpunt om het centrum van … Lees meer

Lees meer

Ginion Group


Ginion Group is de officiële importeur in de BeNeLux voor McLaren en voor Rolls-Royce. Ginion group is ook de officiële … Lees meer

Lees meer

Porto Novo, Cabo Verde


In een ruraal gebied zonder elektriciteit heeft een bestaande klant een kleine vakantiewoning gebouwd. Voor de elektriciteit deed hij een … Lees meer

Lees meer

Justus Lipsius


Group VHC heeft een mooie oplossing uitgewerkt voor particuliere woonprojecten: via een centrale stookplaats wordt energie centraal geproduceerd waardoor we … Lees meer

Lees meer

Offerte

Benieuwd naar onze diensten en oplossingen? De eerste stap is een duidelijk kostenplaatje.
Group VHC bezorgt u dan ook graag een vrijblijvende offerte op maat van uw noden en project.

Vrijblijvende offerte