Gezond leven, wonen en werken

Group VHC zorgt voor een optimale klimaatregeling bij u thuis, in uw bedrijf of voor uw bouwproject.

Zonnepanelen hebben het te warm

Het is vandaag de heetste dag van het jaar, met zalig veel zon. Maar is dat automatisch ook goed nieuws voor zonnepanelen?

Wie zonnepanelen heeft kan jammer genoeg niet extra genieten van de hoge temperaturen van de afgelopen dagen. Zodra het warm is draaien de panelen wel goed, maar bij extreem hoge temperaturen verliezen ze heel wat rendement. De meeste zonnepanelen staan namelijk ingesteld op standaardtemperatuur van 25 graden. Eens het warmer is dan 25 graden, zit er verlies op de zonnepanelen.

Wim Van Haute van warmte- en koude-installateur Group VHC legt uit: “Stel dat je paneel 300 watt geeft bij 25 graden. Volgens de officiële metingen gaan we  0,4 procent verlies hebben bij elke graad dat we omhoog gaan. Nu moet je weten, als het zo’n zonnige dagen zijn zoals vandaag en gisteren, is een paneel al snel rond de 70 à 80 graden, wat resulteert in een gemiddeld verlies hebben van 20 procent.”

De installatie’s hebben niet enkel een verlies op de panelen, ook de omvormer heeft het moeilijk met deze warme temperaturen. “Sommigen hebben zelfs tot 20 procent verlies op hun omvormer ook.”

 

Heeft u vragen over uw zonnepanelen of wenst u meer informatie van een expert. Aarzel niet om ons te contacteren. Wij helpen u met veel plezier!

 

Jouw gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden en verwerkt door onze medewerkers. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met jou in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Jouw gegevens worden niet doorgegeven voor andere doeleinden aan derde partijen.


Offerte

Benieuwd naar onze diensten en oplossingen? De eerste stap is een duidelijk kostenplaatje.
Group VHC bezorgt u dan ook graag een vrijblijvende offerte op maat van uw noden en project.

Vrijblijvende offerte